Hoşgeldin Sevgili Okur! 🙂
Yeni tanıştığım hemen herkesten duyduğum “Sanki seni yıllardır tanıyor gibiyim!” cümlesine bakarak sıcakkanlı olduğumu söyleyebilirim.
İçten bir gülüşün çok şey değiştirdiğini düşünüp yüzümden gülümsemeyi eksik etmemeye çalışıyorum!
Hayatımın deneyimleyerek öğrendiğim iki felsefesi var:
“Nezaket hiçten gelir ama her şeyi satın alır.”
Diğeri:
“Bulunduğun yere değer kat!”
Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum.
2016 yılinda İngiltere’ye taşındım ve bu 3. yurt dışı deneyimim. Work and Travel, Erasmus öğrenim ve Erasmus Staj hareketlerini sonuna kadar kullandım ve sonunda yaşamak istediğim yeri buldum diyebilirim 🙂 Bu yuzden blogda bolca yurt dışında yaşamak ile ilgili hikayeler bulacaksın.
2014-2016 yılları arasında profesyonel hayata hızlı bir giriş yaparak 2 yıl bir ajansın kurucu ortaklığını yaptım, sonrasında yurt dışı ve yazılımcı olma sevdam ile çocuğum gibi olan şirketi bıraktım. Verdiğim en zor ama doğru kararlardan biriydi.
Bilinçli, adanmış ekip ve toplulukların içinde bulunmaktan hep çok keyif aldım. Bu yüzden 3 yıl boyunca SDU Yazılım Kulubü bünyesinde gönlümü vererek ekibin bir parçası olmaya çalıştım. Akabinde GDG Isparta oluşumu ve WTM Organizer‘ı olarak yine gönüllü oluşumlar içinde bulundum. IBM’in sponsor olduğu Akdeniz’deki en büyük Kadın Yazılımcı etkinliğini organize ettik ve bana şu an bulunduğum muhteşem oluşum olan Lonca’nın kapılarını da bu etkinlik açtı. Lonca ile yazılımcı olmak isteyen kadınlara destek oluyor, boş zamanlarımda gönüllü olarak mentorluk veriyorum. Detaylara şuradan bakabilirsin.
Öğrenciliğimde yaptığım bir stajda SAP-ABAP ile ilgili yazılar yazmıştım. Bu konuda uzman değilim ve en çok okunan yazılarımın bu alanda olması SAP – ABAP konusundaki kaynak eksikliğine delalet olsa gerek, burdan yetkililere sesleneyim paylaşmaktan korkmayın! Ve lutfen bana ABAP ile ilgili soru sormayin 🙂
İngiltere’ye stajyer olarak geldim, sevdim ve kaldım. Bu süre içinde staj sonrası 1 yıl ajans ve yaklaşık 1,5 yıl da start up tecrübem oldu. 2019 ortasından beri Jira için Behaviour Driven Development(BDD) eklentisi geliştiren bir firmada yazılım mühendisi olarak çalışıyorum.
2022’nin en güzel hediyesi ile birlikte ‘anne’ oldum. Hayata bakış açım değişirken yaşadıklarımı paylaşmaya da devam ediyorum. Ebeveynlik şimdiye kadar yaptığım en zor iş, bu konu ile de ilgili bol bol paylaşım yapmaya niyetliyim.
Yazmak bana çok iyi geliyor bu yüzden bir sürü faklı konuda yazılar var ve umarım okumak da sana iyi gelir! 🙂
Sevgiyle kal.
6 Comments
CAN BUS Hakkındaki yalın bilgi için sonsuz teşekkürler
Rica ederim 🙂
Hocam iki yazınızı okudum biri yurt dışı tecrübenizi anlattığınız, diğeri de hakkımda sayfanız. İkisi de çok güzel ve ufuk açıcı. SAP-ABAP ile ilgili yazılımdilleri.net sayfasında yazdığınız bir yazıyı medium bloğuma kaydetmek ve bişeyler de ekleyebilirsem orada başkaları da faydalansın diye yayınlamak istiyorum. İzin verir misiniz? Bu arada ben de Denizli’liyim. O makaleyi okuyunca beginner seviyemde bişey buldum diye çok sevindim, bir de hemşehrim çıkınca sevincim iki katına çıktı. Jr. Frontend Developer hemşehrinizden selamlar.
Instagram üzerinden de izin konusunu sormuştum, cevabınızı Instagram veya mail şeklinde öğrenebilirim sanırım teşekkürler. 🙂
Merhaba Sadullah, tanıştığımıza memnun oldum!:) Kaynak göstererek ihtiyacın olan kısımlarını kullanabilirsin. Sevgiler
Yıl 2024 ve ben de stajımda abap yazarken sizin de stajyerken 2013 yılında yazdığınız abap yazıları ile karşılaştım 🙂 Teşekkür ederim.
Selam Çağla, eminim çok şey değiştmiştir ve senin yazılarından da faydalanan bir sürü insan olur 🙂 Sevgiler.